onsdag den 7. juni 2017

På barsel efter fødslen.

Ja, jeg er så den slags som først går på barsel efter jeg har født, fordi, sådan noget kan jeg.  På den måde bliver min barsel længere, eller i det mindste føles det sådan, da jeg har termin d. 7 December, og går på barsel d. 1/1-18, og min barsel slutter den 31/12-18
Grunden til jeg gør det, er fordi jeg er studerende, og det virker dumt at gå på barsel uden at afslutte modulet. Ellers ville jeg spilde min SU på ingenting.  Så vidt jeg forstår får man jo også nogle superkræfter når man bliver mor.  Vi har eftersigende heller ikke meget undervisning til den tid. Og jeg håber inderligt at jeg kan få lov til at lave opgaver alene, både for min egen, men bestemt også andres skyld.

Er der ellers noget jeg skal vide i forhold til den nye verden der venter mig forude. Top 10 over ting man ikke skal anskaffe sig selv om alle siger man skal...og sådan? Jeg har jo set en graviditetspude, som i virkeligheden er en lang pølse.

Pusletaske: Jeg har jo allerede tasker nok, så hvorfor bruge penge på at købe en pusletaske.

Ting der får baby til at sove: Ja her skal i jo gerne komme med forslag til hvad I har haft gavn af. Jeg har jo set et klip af en mand som brummer, hvilket både får babyen til at stoppe med at græde, og falde i søvn. Har I erfaringer med det?


3 kommentarer:

 1. Altså her virkede det at sætte et grædende barn på køkkenbordet, så stoppede hun. Nej jeg ved ikke hvorfor🤔

  Og ellers er pusletaske ikke nødvendigt, men jeg vil klart anbefale en bæresele, for så kan du have to hænder fri til andet, mens du stadig bærer og er tæt på barnet.
  Alt det der fancypancy noget man ikke kan leve uden, det kan man sagtens undvære😉

  SvarSlet
 2. Du har ikke brug for:
  Pusletaske. De er dyre og grimme. Brug en taske med flere rum. Ellers så ligger det vigtige altid i bunden af rygsækken. Bleer, poser, vådservietter og rent tøj skal være nemt at finde. Og ekstra sutter og et nemt sted. Nogle gange vil man bare gerne ha ro.... hurtigt.
  Vugger er hyggelige, men totalt unødvendige. Mine har ligget i lift lige ved siden af sengen, eller i sengen.
  Køb basis tøj og vent med at købe så meget andet. Man får meget i barselsgave, og det er hyggeligt at købe efter fødslen når du ved om det skal være drengetøj eller pigetøj.
  Vent med at købe/låne bæresdle, brystpumpe mm indtil du synes du har brug for det. Måske synes du ikke behovet er der.

  SvarSlet
 3. Det er overraskende få ting man har brug for. Min need to have-liste:
  Bleer
  Vaskeklude
  Basistøj
  Stofbleer, mange! De kan bruges til alt
  Ammeindlæg, gerne nogle kæmpe i uld
  Ammetop, dem fra h&m er gode synes jeg
  Kokosolie, til rød babynumse
  Mad i fryseren
  Strækvikle, en billig til et par hundrede kroner er fint. Jeg giver gerne et kursus i at bruge den.
  Babydyne
  Tro på dig selv, din krop og dit barn

  Ting der får baby til at sove: de tre sidste på listen. Mine faldt lettest i søvn i vikle eller svøbt i dyne og så lidt rolig sang (har ikke afprøvet det der med brummende mand)..

  SvarSlet